perjantai 7. elokuuta 2015

Amen keittiössä: Taas

Kenellekään ei varmaan tule yllätyksenä, että mitä ruuanlaittoon tulee, olen ihan käsi.


Tämän vuoksi äitiysloma-agendallani lukee suurin kirjaimin: opettele laittamaan ruokaa. Tämä tarkoittaa siis ihan tavallista perus kotiruokaa. Tarkoitus on siis opetella tekemään jotain perusruokia ja laittaa samalla ylimääräiset pakkaseen vauva-aikaa silmälläpitäen. Kun on jatkuvasti kiinni vauvassa, ruuanlaitto voi jäädä vähiin. Tästä syystä päätin pikkuhiljaa täyttää pakastinta kerta-annoksilla, jotka voin sitten myöhemmin helposti sulattaa ja syödä. Olen luvannut itselleni, että saan tehdä ihan mitä vaan, paitsi jauhelihakastiketta. Se on ainut, kun luonistaa jo entuudestaan.

 Koko homman aloitin keskiviikkona Isännän kotiutuessa valmistamalla uunimakkaraa. Kyllä, ajattelin aloittaa helpolla. Makkarat vuokaan, halkiot keskelle, jääkaapista vanha Polar-juusto väliin, reunoille paloiteltu sipuli ja päälle mustapippuria ja pizzamaustetta. Lisukkeeksi tein oikeen perunamuusia ja keitettyä maissia. "Maissia?!" Isäntä ihmetteli, mutta söi lopulta melkeen kaikki maissit ilman että minulle jäi juuri mitään. Kyllä se keitetty maissi on maukasta kun sinne heittää sekaan voita ja suolaa. Ei tosiaan ollut mitään sydänystävän ruokaa ja Isännän kolesterolit varmaan huusivat statiineja hätään, mutta onnistuin! Se oli oikeasti syötävää ja jopa hyvää! Isäntä hienovaraisesti ilmoitti, että ei olekkaan ennen syönyt uunimakkaraa, missä on mausteita. Kyllä se pizzamauste sinne kuitenkin kuulemma sopi, hyvinkin vielä. 

Torstaina oli vuorossa kinkkukiusaus. Peruna-sipulisekoitus, kinkkusuikalepussi, pari purkkia pekoni-sipuli Floraa, päälle juustoraastetta ja voilá! No toki melkein 2 tuntia odotusta siinä välissä. Tuo uuniaika pitää kyllä opetella ottamaan huomioon, kun jotenkin se tulee aina yllätyksenä ja nälkäkuolema uhkaa siinä viimemetreillä.

Tänään listalla oli lasagnea. Ostin Valion Viola mustaleima-juustokeittoa, mustapekka kermaa ja tein lasagnen tällä ohjella hieman sovellettuna tosin. Porkkanat jätin pois, koska en yksinkertaisesti pysty ymmärtämään miksi joku lisää porkkanaa lasagneen tai jauhelihakastikkeeseen. Myöskään varsiselleriä en käyttänyt. Tomaattien sijaan laitoin kaksinkertaien annoksen tomaattimurskaa. Hyvää tuli, eikä se mitään superjuustoista ollut, vaikka sitä vähän oletin.

Lasagne
Eilen tuli huudatettua uunia oikeen kunnolla, kun aamulla ensimmäiseksi väkersin näytteenottoharrastukseen raparperipiirakan ja tuon edellä mainitun kinkkukiusauksen lisäksi tehtiin kaverin kanssa vielä mustikkapiirakka ja suklaapisara-keksejä. Kaikesta ei nyt ole kuvia, kun joku niin huolettomasti aina ajatteli, että kyllä sitä sitten ehtii ja unohti lopulta koko homman. 

Mustikkapiirakkaa ja jääteetä.

Suklaapisarakeksejä.
Nyt on uunissa jo annos kinkkukiusausta ja lasagnea. Pikkuhiljaa se pakastin kerää täytettä! Ruokavinkkejä saa antaa! 

2 kommenttia: