maanantai 9. kesäkuuta 2014

Amen keittiössä, osa 1


Ei ole mikään salaisuus, että en todella ole varsinaisesti mikään kokki. Ei ole Isäntäkään, vaikka tosin tekee kalan kanssa taikoja. Meillä syödään pääasiassa jauhelihakastiketta, tortilloja tai kalaa, jos Isäntä sellaista on sattunut saamaan. Ja tietenkin niitä taco-tubseja. Niistä ehkä joskus lisää...

Tänään kuitenkin päätin vapaapäivän kunniaksi käydä ostamassa pizzakiven ja valmistaa itselleni pizzaa, Isäntäkin kun on poissa. Ei tänään mikään vapaapäivä varsinaisesti ollut, mutta vapaapäivä näytteenottoharrastuksesta. Siellä päivätyössä meni itseasiassa aika pitkään... Noh, kuitenkin! Koska Isäntä vei auton mukanaan, oli tyydyttävä keskustan tarjontaan ja mikäs sen parempi, kuin Chlas Ohlson, se kun on juuri siinä bussien vieressä, niin ei tarvitse vaihdon aikana kauas kävellä. Pizzakivi kainaloon, kassoille, bussiin ja kotiin. Taikinan tein valmiiksi ja lähdin kauppaan. 

Ensinnäkin, se taikina ei oikein tykännyt nousta, mutta ihan hyvää siitä tuli. Olen oikeasti tosi huono kaikkien keittiöjuttujen kanssa. Siksi olisin halunnut muunmuassa munankeittimen, mutta Isännän mielestä kattilallinen vettä ajaa saman asian. Tiedä siitä sitten...

Puinen leikkuulauta, ihan törkeästi jauhoja, ja täytteitä! Omnom. Toimii siis ihan uunissakin, viikonloppuna kun tehtiin grillissä. Yksi jäi vähän raa'aksi, mutta ihan syötävää! Tein yhden pizzataikinan ja siitä tuli neljä pizzaa, aika pieniä, mutta ihan tajuttoman täyttäviä. 

Pizzakivi uunissa.
Tuo kivi pitää siis laittaa uuniin ennen kun uunin laittaa päälle, jotta se kuumenee tasaisesti.

Ensimmäinen menossa uuniin.
Tuo puulasta oli ihan törkeä kätevä tuon pizzan siirtämisessä siihen kiven päälle! Ja jauhoja, jauhoja paljon! Sen opin jo viikonloppuna.

Ensimmäinen valmis! Pizza scootteri esiin! Nams, kun oli hyvää!


Kolme neljästä. Tuo yksi on neljän juuston pizza (aurajuusto, mozzarella, emmentalraaste ja
 chevre) ja kaksi jauheliha-kinkku-aurajuusto-mozzarellaa.
Nuo lihapizzat onnisui paremmin, kuin tuo juustopizza. Ainakin opin sen, että noita täytteitä kannattaa laittaa enemmän sivulle, jos halajaa noin paljon rasvaista juustoa yhteen pizzaan, meinaan toi keskusta on niin rasvainen, ettei tosikaan!

Neljästä pizzasta sain syötyä kaksi puolikasta, eli yhden kokonaisen. Kyllä tuli Isäntää ikävä, tules jo kohta kotiin sieltä! Täällä menee ruoka pilalle!

Nyt vapaaillan kunniaksi skypettelyä serkkuflikan kanssa ja aikainen uni. Hyvää yötä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti