Meillä syödään oikeastaan joka aterialla lihaa jossain muodossa: punaista lihaa, kalaa, riistaa, kanaa, leikkelettä, yms. Ruuan valmistuksessa suosin ehdottomasti jauhelihaa, sillä se on vaan yksinkertaisesti niin helppo. Siihen ei tarvitse koskea, sitä ei tarvitse leikellä, pannulle vaan hups ja kohta ruoka onkin valmis. Tässä äitiyden myötä kotona ollessa ruuan valmistuksesta on tullut tärkeä osa päivää, sillä siinä missä ennen kävin koulussa tai töissä syömässä, kotona ollessa jään kärsimään nälkää, ellei ruokaa tule tehtyä. Kotiruoka on lisäksi huomattavasti halvempaa, kun noutoruoka.
Viikko sitten sain käsiini naudan sisäpaistin, jota työstin eilen. Se oli ensimmäinen kerta, kun valmistin yhtään mitään palasta lihaa. Oli varsinainen liha-päivä kun työstin sitä kilon paistia neljään eri tarkoitukseen. Leikkasin siitä ensin (pienellä facetime-opastuksella lihassyiden vastaisesti) muutaman pihvin ja lopun leikkasin paloiksi härkäruukkua varten. Yhdestä pihvistä leikkasin Liliä varten lihatikkuja, sillä meidän neitonenhan ei syö mitään soseita, ruoka pitää saada viedä suuhun itse. Nuijin lopuista pihveistä pari "lehtipihviä" ja pari leivitettyä pihviä. Ne lehtipihvit veti vähän pannulla kasaan, eikä olleet kyllä yhtään niin lehtimäisiä kun jossain ravintolassa.
 |
Lilin lihatikut |
Eilen kun Isäntä tuli töistä, syötiin bataattiranskalaisia, hunaja-rakuuna porkkanoita ja pihvejä. Ne leivitetyt oli parempia kun ei-leivitetyt, joista tuli vähän kengänpohjia. Tosin sellaisia lehtipihvitkin yleensä vähän on. Lilin lihatikut valmistin kypsäksi höyrykattilassa höyryttämällä, sillä lihan keittäminen on jossain pääni sisällä todella outo ajatus. Härkäruukku valmistettiin eilen ja nauttiin tänään riisin kanssa. Sen osalta odotukset olivat ehkä korkeimmalla. Hyvää oli, nams.
 |
Riisiä, härkäruukku |
Tuo paisti oli kyllä loppujen lopuksi todella kiva kokemus ja oikeen odotan millon seuraavan kerran pääsen paistin kanssa kikkailemaan. Koko ajatushan lähti siitä, kun ostin Leppävaaran REKOsta
Virtala Highland -tilan länsiylämaankarjan jauhelihaa ja siellä lihojen mukana tuli naudan lihaopas, joka on ihan tajuttoman monipuolinen ja hyvä! Siellä on jokainen naudan osa erikseen, mainittu mitä siitä voi valmistaa ja myös erilaisia ohjeita. Olen aiemmin vältellyt tällaisia lihapaloja, kun en ole tiennyt mitä niistä voi valmistaa, mutta tästä taitaa tulla ei-niin-harvinaista herkkua!
 |
Lihaopas |
 |
Sisältö on käsittämättömän monipuolinen! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti